Başkonsolos Taylan Antalya İbradı Kaymakamını kabul etti

Başkonsolos Taylan Antalya İbradı Kaymakamını kabul etti
Başkonsolos Taylan Antalya İbradı Kaymakamını kabul etti

Özel bir ziyaret kapsamında Almanya’ya gelen ve özellikle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Ruhr bölgesinde çeşitli incelemelerde bulunan Antalya’nın İbradı İlçesi Kaymakamı İsmail Demirtaş Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın’ı makamında ziyaret etti. 

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede genel olarak başkonsolosluk işlemleri, vatandaşlarımıza sunulan hizmetler ile Almanya’da yaşayan Türklerin sosyal, ekonomik ve siyasi konumları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından görüşmeye dair bir açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın: „Antalya’nın İbradı İlçesi Kaymakamı İsmail Demirtaş’ı başkonsolosluğumuzda ağırlamaktan çok memnun oldum. Görüşmede görev yaptığımız her iki kurumun verdiği hizmetler ve bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın Almanya’da karşılaştıkları sorunlara dair fikir alışverişinde bulunduk.“ şeklinde konuştu.

Almanyalı Türkler Başarıdan başarıya koşuyor
Antalya İbradı İlçesi Kaymakamı İsmail Demirtaş, özel bir ziyaret kapsamında Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Ruhr bölgesinde çeşitli incelemelerde bulunduklarını, bu seyahatin kendisi için de çok verimli bir seyahat olduğunu vurgularken, seyahat ve görüşmeye dair gazetemize şu açıklamayı yaptı: „Bölgedeki ziyaretimiz kapsamında Essen Başkonsolosumuz Taylan Özgür Aydın’ı makamında ziyaret ederek bölgede yaşayan vatandaşlarımız hakkında fikir alışverişinde bulunma imkanımız oldu. Misafirperverliğinden dolayı sayın Başkonsolosumuza çok teşekkür ederim.

 Bu ziyarette 1960’lı yıllarda Almanya’ya iş gücü olarak gelen Türklerin artık başarıdan başarıya koşan farklı bir orta sınıf oluşturduğunu yerinde tesbit etmekten dolayı çok mutlu oldum. Öyle anlaşılıyor ki, Almanya’da yaşayan Türkler önümüzdeki dönemde Almanya ve anavatanları Türkiye için çok önemli başarılara imza atacaklar. Bu başarıda ilk neslin katkısının da çok önemli olduğunu bu vesileyle belirtmek isterim.“ 

Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Önceki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
DİTİB Genel Başkanı Kuzey:
Sonraki DİTİB Genel Başkanı Kuzey: "İmam eğitimini dini cemaatler organize etmelidir"