Mimar Sinan Camii’nde iftar coşkusu yaşandı

Mimar Sinan Camii’nde iftar coşkusu yaşandı
Mimar Sinan Camii’nde iftar coşkusu yaşandı
Mimar Sinan Camii’nde iftar coşkusu yaşandı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Wuppertal-Vohwinkel Mimar Sinan Camii’nde geleneksel hale gelen iftar yemeği verildi. 

Wuppertal-Vohwinkel DİTİB Mimar Sinan Camii’nde geleneksel her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği iftar programına Federal Milletvekil (SPD) Helge Lindh, iş insanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel yöneticiler ile çok sayıda cami cemaati katıldı.

Wuppertal-Vohwinkel DİTİB Mimar Sinan Camii dernek başkanı Yusuf Koç, iftar programına katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ramazan ayının önemine vurgu yapan Koç, Kadir Gecesi ve akabinde Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu ve bir araya gelmenin anlamını dile getirdi. Bu ayın sadece ibadet ve rahmetle dolu olmadığını, aynı zamanda sevgi, hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu beliren Koç, Allah'ın bu ayda dinin merhametini hatırlattığını ve dünyada hala birçok Müslümanın zor şartlar altında olduğuna dikkat çekti. 

Mimar Sinan Camii’nin iftar programına katılan Federal Milletvekil (SPD) Helge Lindh, yaptığı açıklamada Ramazan ayının Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Ancak birçok insanın yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Lindh, özellikle Gazze'deki Müslüman kardeşlerin zorluklarını vurgulayarak, dayanışma çağrısında bulundu. Konuşmasında ırkçılık ve terör endişelerini de dile getirdi ve bu konuda daha fazla tartışma yapılmasını istedi. Lindh, Türkiye'deki politikacıların yanı sıra Almanya'daki görevlerinden bahsederek, göç politikası ve medya konularında çalıştığını belirtti. Ayrıca, Türk gazeteciler ve ilk nesil göçmenler için önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında gençlere daha fazla katılım imkânı sunulması gerektiğini ve ırkçılıkla mücadelede ilerleme kaydedilmesi gerektiğini dile getirdi.

Köln’de iş insanları ile STK yöneticilerini iftar sofrasında buluştu
Önceki Köln’de iş insanları ile STK yöneticilerini iftar sofrasında buluştu
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama